ΝΕΑ

Χρήσιμες οδηγίες για την αγορά κλιματιστικού

επιλογη-κλιματιστικού-daikin-1024x720

Σκέφτεστε να προβείτε σε αγορά κλιματιστικού αλλά δεν ξέρετε ποιες λεπτομέρειες πρέπει να προσέξετε; Συγκεντρώσαμε για εσάς ορισμένες βασικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Θέση της εσωτερικής μονάδας

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει πάντα να τοποθετείται σε τέτοια θέση ώστε ο κλιματιζόμενος αέρας να μην πέφτει απευθείας επάνω μας και ιδανικά να πηγαίνει προς το κέντρο του δωματίου. Σημαντικό είναι να την εγκαθιστούμε μακριά από συσκευές που εκπέμπουν έντονη θερμότητα (καλοριφέρ, ηλεκτρικές κουζίνες) και μακριά από τις τζαμαρίες προκειμένου να μη μειωθεί η απόδοση της τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Θέση της εξωτερικής μονάδας

Η εξωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί σε εξωτερικό, καλά αεριζόμενο χώρο καθώς και καλά προστατευμένο από την έκθεση σε καιρικές συνθήκες (βροχή, ανέμους κλπ). Μπροστά της δεν πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα τα οποία θα εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα στο μηχάνημα. Τέλος, η απόσταση της από την εσωτερική μονάδα προτείνεται να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, για να μη μειώνεται η απόδοση του κλιματιστικού. Η θέση τοποθέτησης του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους πολεοδομικούς και εσωτερικούς κανονισμούς της οικοδομής.

Επιλογή κατάλληλης ισχύος μηχανήματος

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να σας απασχολήσει κατά την επιλογή του καινούριου σας κλιματιστικού είναι η ισχύς του. Με αυτόν τον όρο εννοούμε την ποσότητα της ενέργειας, που είτε μπορεί να αποδώσει η κλιματιστική μονάδα σε λειτουργία ψύξης, είτε σε λειτουργία θέρμανσης, μεταβάλλοντας τη θερμοκρασία στο χώρο μας. Η ισχύς αυτή υπολογίζεται σε BTU/h ή KW και πρέπει να αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε συσκευής από όλους τους κατασκευαστές. Ο υπολογισμός των κατάλληλων BTU/h είναι μία περίπλοκη υπόθεση και συνήθως απαιτεί την μελέτη του χώρου σας από έναν εξειδικευμένο μηχανικό. Η Κλιμαμηχανική ΑΕ θέλοντας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, προσφέρει πλέον την υπηρεσία αυτοψίας χώρου, μέσω video conference. Ενδεικτικά κάποιοι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη είναι:

  • Το εμβαδόν του χώρου και το ύψος του ταβανιού
  • Το είδος κατασκευής και ο βαθμός μόνωσης του κτιρίου
  • Ο όροφος στον οποίο βρίσκεται ο χώρος
  • Ο προσανατολισμός των δωματίων
  • Η ύπαρξη άλλων ηλεκτρικών συσκευών στο χώρο οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν με θερμικά φορτία
  • Το πλήθος των ανθρώπων που συνήθως βρίσκονται στο χώρο κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού
  • Οι εκάστοτε προσωπικές ανάγκες

Ενεργειακή κλάση

Η ενεργειακή κλάση αποτελεί στην ουσία την ενεργειακή απόδοση μιας συσκευής, δηλαδή το ωφέλιμο ποσό ενέργειας που ελευθερώνει στο χώρο σε σχέση με αυτό που καταναλώνουν. Η ενεργειακή κλάση μετριέται σε μια χρωματική κλίμακα επτά βαθμίδων από Α+++ έως G, με την κλάση Α+++ να είναι η αποδοτικότερη, ενώ αντίθετα η κλάση G, η ελάχιστα αποδοτική.

Η κατηγοριοποίηση της ενεργειακής κλάσης ενός κλιματιστικού γίνεται με τους δείκτες ψύξης και θέρμανσης SEER και SCOP.

Ο εποχιακός συντελεστής απόδοσης θέρμανσης (SCOP) και ο εποχιακός βαθμός ενεργειακής απόδοσης ψύξης (SEER) αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την περίοδο θέρμανσης ή ψύξης αντίστοιχα. Υπολογίζονται διαιρώντας την ετήσια απαιτούμενη θέρμανση ή ψύξη με την ετήσια καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια αντίστοιχα. Ο δείκτης SCOP υπολογίζεται με κριτήριο τις ετήσιες μετρήσεις θερμοκρασίας που έχουν ληφθεί σε τρεις ξεχωριστές κλιματικές ζώνες (Ψυχρή, Μέση, Θερμή). Αντίθετα, ο συντελεστής SEER υπολογίζεται με βάση τις ετήσιες μετρήσεις θερμοκρασίας, που έχουν ληφθεί μόνο στη μέση κλιματική ζώνη. Όσο πιο ψηλός είναι ο εκάστοτε δείκτης, τόσο πιο αποδοτικό είναι το μηχάνημα.

Πιστοποιημένος εγκαταστάτης

Η εγκατάσταση μιας μονάδας κλιματισμού απαιτεί ειδικά εργαλεία και γίνεται βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών που μόνο ένας πιστοποιημένος συνεργάτης γνωρίζει, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες, που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα, όπως η κακή απόδοση, η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας ή ακόμα και η απώλεια της εγγύησης.

Επιλέξτε τεχνολογία Inverter

Η λέξη inverter είναι ένας τεχνικός όρος για το ηλεκτρονικό εξάρτημα που χρησιμοποιείται στις σύγχρονες μονάδες κλιματισμού που επιτρέπει στους συμπιεστές να λειτουργούν σε διαφορετικές ταχύτητες ώστε η μονάδα να προσαρμόζεται στη ζητούμενη ισχύ. Μια μονάδα τεχνολογίας Inverter μπορεί να μειώσει την κατανάλωση κατά 50%, ενώ η ισχυρή δράση της σας επιτρέπει να πετύχετε την επιθυμητή θερμοκρασία γρήγορα

Εξασφάλιση υποστήριξης μηχανήματος από την εταιρία πώλησης (after sales)

Η συνεργασία με την εταιρία από την οποία θα αγοράσετε το κλιματιστικό σας δεν σταματά στην πώληση. Πρέπει να εμπιστευτείτε μία εταιρία με δυνατό τμήμα after sales, όπως η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, που θα βρίσκεται δίπλα σας σε όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσετε με τη συσκευή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844 ή μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts