Ηλιακά Θερμοσιφωνικά Calpak

Οικονομία κατά την παραγωγή ζεστού νερού με ηλιακή ενέργεια

Μειώστε το ενεργειακό σας κόστος, αξιοποιώντας την ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια. Τα ηλιακά συστήματα ζεστού νερού εξυπηρετούν εξίσου καλά και αποδοτικά κτίρια όλων των μεγεθών –από μικρές κατοικίες, μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Calpak

Ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.
Οι βασικότεροι λόγοι της επιτυχίας του ηλιακού θερμοσίφωνα στην παγκόσμια αγορά είναι το χαμηλό του κόστος, η γρήγορη απόσβεση του, η εύκολη εγκατάσταση και η αξιόπιστη λειτουργία του.

image001 (1)-iliakoi thermosifones

Ηλιακή θερμική ενέργεια (οφέλη)

Η ηλιακή θερμική ενέργεια αποτελεί την καθαρότερη και πλέον αποτελεσματική ανανεώσιμη μορφή ενέργειας (μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε θερμότητα σε ποσοστό ως 80%).

Ειδικά στην Ελλάδα, που είναι από τις πλέον ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, η χρήση της ηλιακής θερμικής ενέργειας αποτελεί μία ιδιαίτερα οικονομική λύση σε κάθε περίπτωση που χρειαζόμαστε ζεστό νερό.

Τα οφέλη δεν είναι όμως μόνο οικονομικά. Επιλέγοντας τη χρήση ηλιακών συστήματα στα νέα και παλαιά κτήρια (πράσινα) συμβάλουμε δραστικά στην μείωση των ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντός μας. Άλλωστε η αισθητική εναρμόνιση των συστημάτων αυτών στα κτήρια είναι εφικτή αν γίνουν οι κατάλληλες επιλογές το κατάλληλο σύστημα. Η πράσινη αρχιτεκτονική είναι κοινωνική επιταγή.

Οι συνολικές μας ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας υπό τη μορφή θερμότητας χαμηλής ή μέσης θερμοκρασίας (που αποτελούν το 50% των συνολικών ενεργειακών μας αναγκών) μπορούν να καλυφθούν από την ηλιακή θερμική ενέργεια σε ποσοστό ως 50%.

Οι σημαντικότερες εφαρμογές σήμερα

  • Ζεστό νερό χρήσης για διαμερίσματα, μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ.
  • Υποβοήθηση θέρμανσης χώρου για μονοκατοικίες με ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Υποβοήθηση κλιματισμού χώρου για μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους
  • Θέρμανση πισίνας
  • Διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές (όπου απαιτείται ζεστό νερό ως 1000 οC)
ζεστό νερό

Υψηλή τεχνολογία παραγωγής και υλικών

Η πλατφόρμα παραγωγής της, που είναι πλήρως αυτοματοποιημένη με νέα ρομποτικά συστήματα και 5G τεχνολογία, έχει βραβευτεί ως μία εκ των πλέον σύγχρονων της Ελλάδας.

Οι συλλέκτες και οι δεξαμενές, που μόνο η Calpak ξέρει να κατασκευάζει με τέτοια χαρακτηριστική ανθεκτικότητα στο χρόνο, σας εγγυώνται έναν ηλιακό θερμοσίφωνα υψηλής απόδοσης και αντοχής για να μπορείτε να απολαμβάνετε ξέγνοιαστα το κάθε ζεστό μπάνιο που κάνετε.

Με χρήση κατά την παραγωγή πολυμερούς υλικού Colofast® της BASF®, που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο για την κατασκευή ηλιοροφών αυτοκινήτων, προσφέροντας:

■ Τέλεια πρόσφυση με το γυαλί και με το μέταλλο, κάτι που το καθιστά ιδανικό για την ισχυρή σύνδεσή τους
■ Μεγάλη στρεπτική ακαμψία, άρα και στιβαρότητα στην όλη κατασκευή
■ Απόλυτη στεγανοποίηση
■ Τέλειο φινίρισμα

Η νέα γενιά Calpak παράγεται από μία πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή, που περιλαμβάνει 5 ρομποτικούς βραχίονες και μηχανές υψηλής τεχνολογίας, για εξασφάλιση της υψηλής ποιότητάς του.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας Calpak Prisma

Ένας καινοτόμος συλλέκτης υψηλής τεχνολογίας που ανατρέπει τα καθιερωμένα και εγκαινιάζει μία νέα εποχή στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

CALPAK prisma

Prisma® |Τεχνολογία & Οικονομία

1. Τεχνολογία

Τεχνολογία απορροφητή: laser συγκόλληση χάλκινου υδροσκελετού σε ενιαία υπερεπιλεκτική επιφάνεια

Ποιότητα τζαμιού: tempered 3,2mm (ασφαλείας), low iron (διαπερατότητα >91,5%)

Πλαίσιο συλλέκτη: colofast (BASF patented) & zinc coated alloy steel της Arcellor Mittal

Ποιότητα δεξαμενής: χάλυβας DC-03 2.5mm της Arcellor-Mittal (κατά DIN 10130)

Αντισκωριακή προστασία: Calpak Nox (φαρμακευτική πολυπροπυλενογλυκόλη)

Σετ σύνδεσης: πολυστρωματικοί σωλήνες Φ20 (σε μούφες ¾’’) και μόνωση Isopipe

Συμπεριλαμβανόμενα αξεσουάρ: αντίσταση 3,5 KW Inox, αντεπίστροφη βαλβίδα βαρέως τύπου, ασφαλιστικό

Βάση: η βάση ταράτσας είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από κράμα χάλυβα για εύκολη εγκατάσταση, υψηλή αισθητική και ασύγκριτη μακροζωία αποδοτικότητα και ελάχιστες θερμικές απώλειες),καθώς επίσης και τον καλύτερα σχεδιασμένο εναλλάκτη θερμότητας που εξασφαλίζει την αποδοτική μετάδοση της ενέργειας από τον συλλέκτη στην δεξαμενή.

2. Οικονομία

Ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Οι βασικότεροι λόγοι της επιτυχίας του ηλιακού θερμοσίφωνα στην παγκόσμια αγορά είναι το χαμηλό του κόστος, η γρήγορη απόσβεσή του, η εύκολη εγκατάσταση και η αξιόπιστη λειτουργία του. Τα βασικά μέρη ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι η δεξαμενή και ο ηλιακός συλλέκτης.

Η καλή απόδοση του συστήματος εξαρτάται κυρίως από την τεχνολογία του συλλέκτη που παράγει τη θερμική ενέργεια. Η ποιότητα της δεξαμενής, όπου γίνεται η προσωρινή αποθήκευση του ζεστού νερού χρήσης, είναι επίσης σημαντική, αφενός για τη μακροζωία του συστήματος και αφετέρου για την διατήρηση του ζεστού νερού καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας Calpak Mark 5

Ο Mark5 παράγεται εξολοκλήρου στο νέο smart εργοστάσιο της Calpak που έχει αναγνωριστεί ως το πλέον εξελιγμένο στην Ελλάδα αναφορικά με τη εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας, της τεχνολογίας 5G καθώς και της τεχνητής νοημοσύνης που καθιστά εφικτή την αυτόματη βελτιστοποίηση των μηχανικών διεργασιών.

mark5

ΜARK 5 | Υψηλής Τεχνολογίας Παραγωγή

1. Δύναμη

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι πολύ δυνατός για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας σε ζεστό νερό.

O Mark5 έχει τον ισχυρότερο συλλέκτη σε όλη την Ευρώπη, βάσει πιστοποιημένων μετρήσεων (80% αποδοτικότητα και ελάχιστες θερμικές απώλειες),καθώς επίσης και τον καλύτερα σχεδιασμένο εναλλάκτη θερμότητας που εξασφαλίζει την αποδοτική μετάδοση της ενέργειας από τον συλλέκτη στην δεξαμενή.

2. Στιβαρότητα

Πρέπει επίσης να είναι γερός ώστε να απολαμβάνετε την δωρεάν ενέργεια του ήλιου για πολλά χρόνια.

O Mark5 είναι κατασκευασμένος με τα καλύτερα υλικά και σύμφωνα με τις αυστηρότερες ποιοτικές προδιαγραφές. Έχει δεξαμενή από χάλυβα DC-03 κατά DIN 10130, ρομποτικές κολλήσεις τεχνολογίας pulse tig, επισμάλτωση κατά DIN 4753/3, συλλέκτη με προφίλ αλουμινίου διπλού τοιχώματος 2,4 mm και πλάτη αλουμινίου καθώς και βάση εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο

3. Design

Τέλος πρέπει να είναι καλοσχεδιασμένος ώστε να ταιριάζει με την αισθητική σας.

O Mark5 είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις αφαίρεσης & εργονομίας και έχει βραβευτεί με το διεθνώς αναγνωρισμένο reddot design award.