Ηλιακά Θερμοσιφωνικά Calpak

Οικονομία κατά την παραγωγή ζεστού νερού με ηλιακή ενέργεια

Μειώστε το ενεργειακό σας κόστος, αξιοποιώντας την ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια. Τα ηλιακά συστήματα ζεστού νερού εξυπηρετούν εξίσου καλά και αποδοτικά κτίρια όλων των μεγεθών –από μικρές κατοικίες, μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Calpak

Ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.
Οι βασικότεροι λόγοι της επιτυχίας του ηλιακού θερμοσίφωνα στην παγκόσμια αγορά είναι το χαμηλό του κόστος, η γρήγορη απόσβεση του, η εύκολη εγκατάσταση και η αξιόπιστη λειτουργία του.

image001 (1)-iliakoi thermosifones

Ηλιακή θερμική ενέργεια (οφέλη)

Η ηλιακή θερμική ενέργεια αποτελεί την καθαρότερη και πλέον αποτελεσματική ανανεώσιμη μορφή ενέργειας (μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε θερμότητα σε ποσοστό ως 80%).

Ειδικά στην Ελλάδα, που είναι από τις πλέον ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, η χρήση της ηλιακής θερμικής ενέργειας αποτελεί μία ιδιαίτερα οικονομική λύση σε κάθε περίπτωση που χρειαζόμαστε ζεστό νερό.

Τα οφέλη δεν είναι όμως μόνο οικονομικά. Επιλέγοντας τη χρήση ηλιακών συστήματα στα νέα και παλαιά κτήρια (πράσινα) συμβάλουμε δραστικά στην μείωση των ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντός μας. Άλλωστε η αισθητική εναρμόνιση των συστημάτων αυτών στα κτήρια είναι εφικτή αν γίνουν οι κατάλληλες επιλογές το κατάλληλο σύστημα. Η πράσινη αρχιτεκτονική είναι κοινωνική επιταγή.

Οι συνολικές μας ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας υπό τη μορφή θερμότητας χαμηλής ή μέσης θερμοκρασίας (που αποτελούν το 50% των συνολικών ενεργειακών μας αναγκών) μπορούν να καλυφθούν από την ηλιακή θερμική ενέργεια σε ποσοστό ως 50%.

Οι σημαντικότερες εφαρμογές σήμερα

  • Ζεστό νερό χρήσης για διαμερίσματα, μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ.
  • Υποβοήθηση θέρμανσης χώρου για μονοκατοικίες με ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Υποβοήθηση κλιματισμού χώρου για μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους
  • Θέρμανση πισίνας
  • Διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές (όπου απαιτείται ζεστό νερό ως 1000 οC)
ζεστό νερό

NΕΟΣ Ηλιακός Θερμοσίφωνας Calpak Prisma

Ένας καινοτόμος συλλέκτης υψηλής τεχνολογίας που ανατρέπει τα καθιερωμένα και εγκαινιάζει μία νέα εποχή στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Υψηλή τεχνολογία παραγωγής και υλικών

Η πλατφόρμα παραγωγής του Prisma, που είναι πλήρως αυτοματοποιημένη με νέα ρομποτικά συστήματα και 5G τεχνολογία, έχει βραβευτεί ως μία εκ των πλέον σύγχρονων της Ελλάδας.

Ο συλλέκτης Prisma® και η δεξαμενή, που μόνο η Calpak ξέρει να κατασκευάζει με τέτοια χαρακτηριστική ανθεκτικότητα στο χρόνο, σας εγγυώνται έναν ηλιακό θερμοσίφωνα υψηλής απόδοσης και αντοχής για να μπορείτε να απολαμβάνετε ξέγνοιαστα το κάθε ζεστό μπάνιο που κάνετε.

Με χρήση κατά την παραγωγή πολυμερούς υλικού Colofast® της BASF®, που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο για την κατασκευή ηλιοροφών αυτοκινήτων, προσφέροντας:


■ Τέλεια πρόσφυση με το γυαλί και με το μέταλλο, κάτι που το καθιστά ιδανικό για την ισχυρή σύνδεσή τους
■ Μεγάλη στρεπτική ακαμψία, άρα και στιβαρότητα στην όλη κατασκευή
■ Απόλυτη στεγανοποίηση
■ Τέλειο φινίρισμα

Ο Νέος ηλιακός Prisma παράγεται από μία πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή, που περιλαμβάνει 5 ρομποτικούς βραχίονες και μηχανές υψηλής τεχνολογίας, για εξασφάλιση της υψηλής ποιότητάς του.

CALPAK prisma

Τεχνολογία & Οικονομία μέσα από το νέο Prisma®

Ηλιακός Θερμοσίφωνας Calpak Mark 4

Μίνιμαλ αισθητική με προσοχή στη λεπτομέρεια, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα. Ο σχεδιασμός του Mark4 προστατεύεται από κατοχυρωμένο Ευρωπαϊκό δικαίωμα βιομηχανικού σχεδίου.

CALPAK mark 4

Ο καλύτερος ηλιακός που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα

Θέλετε τον Mark 4 ειδικά εάν:

  • σας ενδιαφέρει τόσο η απόδοση όσο και η αισθητική σε ότι αγοράζετε
  • επιθυμείτε έναν ηλιακό που πραγματικά να αντέχει στο χρόνο
  • θέλετε το χαμηλότερο δυνατό κόστος για κάθε ζεστό μπάνιο που κάνετε

 

1. Αισθητική

Μίνιμαλ αισθητική με προσοχή στη λεπτομέρεια, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα.
Ο σχεδιασμός του Mark4 προστατεύεται από κατοχυρωμένο Ευρωπαϊκό δικαίωμα βιομηχανικού σχεδίου.

2. Καινοτόμα χαρακτηριστικά

Ο πρώτος ηλιακός με σύστημα στήριξης εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο για εύκολη εγκατάσταση, υψηλή αισθητική και ασύγκριτη μακροζωία.
Η μέθοδος παραγωγής του συλλέκτη είναι πραγματικά ανατρεπτική. Το τζάμι και η αλουμινένια πλάτη πρεσαρονται ώστε να αποτελέσουν ένα στιβαρό σύνολο με πολύ καθαρή όψη και αντοχή στις καιρικές συνθήκες.
Το πλαίσιο από ανοδιωμένο αλουμίνιο διπλού τοιχώματος αποτελεί παγκόσμια καινοτομία που προσδίδει μεγάλη αντοχή και καλύτερη μόνωση, συνεπώς και καλύτερη απόδοση.
Το κλειστό κύκλωμα του εναλλάκτη θερμότητας της δεξαμενής έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, μετά από πολλές εργαστηριακές μελέτες, ούτως ώστε να επιτευχθεί η γρηγορότερη δυνατή θέρμανση του νερού χρήσης από τον συλλέκτη.

3. Υψηλή απόδοση

Ο συλλέκτης του Μark4 προσδίδει στο σύστημα πραγματικά υψηλή απόδοση.
Έχει απορροφητή high-selective της Tinox (e<3,5%) με ένα χαλκοσωλήνα ανά 10cm και συγκόλληση ultrasonic. Το τζάμι είναι lowiron υψηλής διαπερατότητας (T>91,5%).
Ο συντελεστής θερμικών απωλειών του συλλέκτη είναι από τους καλύτερους που έχουν επισήμως καταμετρηθεί στην Ευρώπη (a1=3,56). Η πιστοποιημένη απόδοση των συλλεκτών Μark4 είναι 946 kWh/m²/έτος εξασφαλίζοντας ενέργεια που επαρκεί να καλύψει το 90% των αναγκών σας σε ζεστό νερό.