ΝΕΑ

Κριτήρια Επιλογής Ηλιακού Θερμοσίφωνα

calpak-mark4-1024x720

Η αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί μία σημαντική επένδυση για την εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι σας. Όπως σε κάθε επένδυση, έτσι και στην επιλογή του ηλιακού θερμοσίφωνα, τα τρία σημαντικότερα ζητούμενα είναι η απόδοση, η διάρκεια της επένδυσης και η αξιοπιστία της εταιρίας παραγωγής. Εκτός από όλα αυτά όμως, σημαντικό ρόλο για την επιλογή σας παίζουν και κάποια τεχνικά κριτήρια, τα οποία παραθέτουμε παρακάτω.

Α. Κριτήρια επιλογής δεξαμενής

Το διεθνές πρότυπο για την ανάγκη ζεστού νερού χρήσης ανά άτομο ανά ημέρα ισούται με 40 lt. Ως εκ τούτου το γινόμενο τους πλήθους των ατόμων που κατοικεί σε μία οικία επί 40 lt μας δίνει τα lt της δεξαμενής που χρειαζόμαστε.

Β. Κριτήρια επιλογής συλλέκτη

Τα τετραγωνικά μέτρα του συλλέκτη του ηλιακού θερμοσίφωνα που θα επιλέξουμε καθορίζουν την μέγιστη θερμοκρασία του νερού καθώς και τον χρόνο επαναφόρτισης του νερού.

Ενεργειακή απόδοση συλλέκτη

Ο συλλέκτης του ηλιακού θερμοσίφωνα Mark4 της Calpak είναι πιστοποιημένος για φόρτιση 75 λίτρων νερού ανά τετραγωνικό μέτρο συλλέκτη.

Όροφοι απόστασης οικίας από την ταράτσα ή την στέγη

Όταν η απόσταση της οικίας από τον ηλιακό θερμοσίφωνα ξεπερνά τους τρεις ορόφους, επιλέγουμε πάντοτε τον μεγαλύτερο συλλέκτη για τον ηλιακό μας. Αυτό το κάνουμε για να αντισταθμίσουμε τις απώλειες που έχουμε από την μετατροπή της θερμικής ενέργειας σε κινητική λόγω του μήκους των σωληνώσεων.

Προσπίπτουσα ακτινοβολία

Η ακτινοβολία που εκπέμπει ο ήλιος μεταβάλλεται ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος στο οποίο βρίσκεται η οικία του καταναλωτή. Για παράδειγμα στην Κόρινθο ο ήλιος εκπέμπει υψηλότερη ακτινοβολία έναντι της Καστοριάς. Κατά συνέπεια ένας καταναλωτής που κατοικεί στην Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει το μοντέλο ηλιακού θερμοσίφωνα high performance προκειμένου να επιτύχει γρήγορη αναθέρμανση νερού και υψηλές θερμοκρασίες φόρτισης.

Οι ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες στην Ελλάδα, μας επιτρέπουν να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τη χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα, ενώ παράλληλα, μειώνουμε σημαντικά το διοξείδιο του άνθρακα και προστατεύουμε το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844 ή μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts