ΝΕΑ

Τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου;

ti thermansi na valw sto spiti mou

Μετακομίζετε ή ανακαινίζετε το σπίτι σας; Ένα από τα ερωτήματα που σίγουρα θα σας απασχολήσουν είναι το “ Τί θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου;”. Μερικές δεκαετίες πριν είχαμε την πολυτέλεια να ανάβουμε την κεντρική θέρμανση από τις αρχές κιόλας του φθινοπώρου. Τώρα πια, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και προσανατολιζόμαστε στο να βρούμε οικονομικές προτάσεις θέρμανσης, που δεν θα φουσκώσουν τους λογαριασμούς μας.

Παρακάτω θα βρείτε τα χαρακτηριστικά των δημοφιλέστερων επιλογών θέρμανσης, που θα σας βοηθήσουν να δώσετε απάντηση στο ερώτημα σας.

Φυσικό Αέριο

Αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές λύσεις. Είναι ένα φυσικό προϊόν και θεωρείται το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο, για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο. Έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει όλες τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθώς έχει πολυάριθμες χρήσεις στο σπίτι, εκτός από τη θέρμανση των χώρων, όπως η παροχή ζεστού νερού χρήσης και το μαγείρεμα. Συγκριτικά με το πετρέλαιο, η εξοικονόμηση στη θέρμανση ξεπερνά το 40%, ενώ για την παροχή ζεστού νερού και το μαγείρεμα, η εξοικονόμηση ξεπερνά το 70%. Τέλος, δεν χρειάζεται ανεφοδιασμός καυσίμων.

Κλιματισμός

Η χρήση κλιματιστικού για τη θέρμανση του σπιτιού εξοικονομεί χρήματα σε μηνιαίο επίπεδο, λόγω της γενικότερης σταθερότητας στην τιμή του ρεύματος. H χρήση κλιματιστικών τύπου inverter, εξασφαλίζει την ιδανική θερμοκρασία στο χώρο σας, καθώς τα εν λόγω κλιματιστικά λειτουργούν ελάχιστα και με πολύ χαμηλή κατανάλωση, από τη στιγμή που επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.

Το κλιματιστικό δεν «ξοδεύει» ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας αλλά την αντλεί από το εξωτερικό περιβάλλον. Σε σχέση λοιπόν, με την παραδοσιακή μέθοδο θέρμανσης, το καλοριφέρ, η θερμική απόδοση του κλιματιστικού αγγίζει το 400%. Στην πράξη, θα καταλάβετε ότι η εξοικονόμηση ίσως είναι και μεγαλύτερη από ό,τι φαντάζεστε, καθώς τα κλιματιστικά δίνουν τη δυνατότητα να έχετε αυτονομία σε κάθε χώρο. Δεν χρειάζεται να ανάβετε το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν δηλαδή περνάτε περισσότερες ώρες στους κεντρικούς χώρους του σπιτιού σας.

Τα ενσωματωμένα φίλτρα και η λειτουργία του ενσωματωμένου ιονιστή που η πλειοψηφία των μοντέλων διαθέτουν συμβάλουν στην διασφάλιση καθαρής ατμόσφαιρας απαλλαγμένης από σκόνη & μικροοργανισμούς.

Αντλίες Θερμότητας

Αντλία θερμότητας (heat pump) ονομάζουμε την συσκευή που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας, σε έναν χώρο υψηλότερης. 

Υπάρχουν πολλά ειδή αντλιών θερμότητας. Οι αντλίες θερμότητας αέρα- αέρα, τα γνωστά σε όλους μας κλιματιστικά, ακόμα και οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλείς για την θέρμανση κατοικιών. Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού (με την πιο δημοφιλή από αυτές την DAIKIN altherma) είναι συστήματα που η λειτουργία τους (αλλά και η εμφάνιση της εξωτερικής μονάδας) θυμίζει κλιματιστικό, με την διαφορά ότι αντί στο εσωτερικό να φυσάει αέρα, ζεσταίνει το νερό που κυκλοφορεί μέσω του υδραυλικού συστήματος στα θερμαντικά σώματα, την ενδοδαπέδια ή τα FCU της κατοικίας. 

Σύμφωνα με το δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο, μια θερμική μηχανή δε μπορεί να έχει απόδοση 100%.Η αντλία θερμότητας όμως  χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μόνο για την κίνηση στα μηχανικά της μέρη και δεν παράγει ενέργεια αλλά καταναλώνει ενέργεια για να αντλήσει από το περιβάλλον θερμότητα. Καταναλώνοντας π.χ. ένα kilowatt ηλεκτρικής ισχύος αντλεί θερμότητα από το περιβάλλον τέσσερα kilowatt πετυχαίνοντας βαθμό αποδόσεις 400% ή COP 4. Με βάση τα παραπάνω με την εγκατάσταση του κατάλληλου συστήματος αντλίας θερμότητας μπορούμε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50% σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για οποιαδήποτε διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2310-440844 ή μέσω της σελίδας Επικοινωνία.

Related Posts