ΝΕΑ

Πλεονεκτήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο

Πλεονεκτήματα θέρμανσης με Φ.Α. 1024χ720

Φθηνότερο και καθαρότερο, το φυσικό αέριο συνιστά την επόμενη γενιά καυσίμου στη θέρμανση. Μπήκε με φόρα στη ζωή μας τα τελευταία είκοσι χρόνια και το δίκτυό του συνεχίζει να εξαπλώνεται με αμείωτους ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι καταναλωτές αντικαθιστούν τους λέβητες και καυστήρες πετρελαίου με μονάδες αερίου, ενώ και σε νεόδμητες κατασκευές εντός αστικού ιστού το φυσικό αέριο αποτελεί την εκ των ουκ άνευ επιλογή θέρμανσης.

Η εξοικονόμηση χρημάτων κατά περίπου 20%, λόγω της χαμηλότερης τιμής του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο,  είναι ο πρώτος λόγος που το φυσικό αέριο κερδίζει το παραδοσιακό καύσιμο. Είτε πρόκειται για ατομικό είτε για κεντρικό λέβητα, η οικονομία στους λογαριασμούς δεν είναι διόλου αμελητέα.

Ειδικά σε ό,τι  αφορά στους ατομικούς λέβητες αερίου, τα πλεονεκτήματα έναντι της κεντρικής θέρμανσης είναι πολλαπλά και ουσιαστικά.

Καταρχάς πετυχαίνετε πλήρη αυτονομία από τους γείτονες, οι οποίοι κατά κανόνα έχουν  διαφορετικές ανάγκες από εσάς – κάποιοι κρυώνουν περισσότερο και κάνουν το σπίτι σας «φούρνο», ενώ κάποιοι άλλοι καθυστερούν την πληρωμή των λογαριασμών με αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση των συνιδιοκτητών. Αυτά τα γνωστά και χρόνια προβλήματα στις οριζόντιες ιδιοκτησίες λύνονται αυτόματα με την τοποθέτηση ατομικού λέβητα αερίου στην οικία σας.

Επιπροσθέτως, καταργείται η ανάγκη ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, καθώς το νερό θερμαίνεται από τον λέβητα αερίου, αφενός πιο οικονομικά σε σχέση  με το ηλεκτρικό ρεύμα και αφετέρου χωρίς ιδιαίτερο χρόνο αναμονής μιας και δεν απαιτείται κάποιος χρόνος για τη θέρμανση του μπόιλερ αφού το νερό που χρησιμοποιείτε θερμαίνεται άμεσα από τον λέβητα την ίδια στιγμή.

Και ας μην ξεχνάμε τη θετική επίδραση που έχει στο περιβάλλον η χρήση του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο. Η καύση φυσικού αερίου εκπέμπει έως 30% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, νούμερο ένα υπαίτιο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έως 80% λιγότερα οξείδια αζώτου, κυρίως υπεύθυνα για το νέφος και τις ασθένειες του αναπνευστικού, και πρακτικά καθόλου διοξείδιο του θείου, υπεύθυνο για την όξινη βροχή και την καταστροφή χερσαίων και υδάτινων οικοσυστημάτων. 

Το φυσικό αέριο για τη θέρμανση αποτελεί την πιο συμφέρουσα κι έξυπνη επιλογή ειδικότερα σε υφιστάμενες κατοικίες όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις συστημάτων θέρμανσης, όπως θερμαντικά σώματα ή ενδοδαπέδια κυκλώματα και εφόσον  παράλληλα η κεντρική παροχή αερίου περνάει από την περιοχή εξυπηρετώντας αμέτρητους τυχερούς καταναλωτές. Απόδειξη όπλων των παραπάνω είναι  η απίστευτη ζήτηση νέων συνδέσεων που έχει οδηγήσει στην ανάγκη για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλο και περισσότερες περιοχές πανελλαδικά. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844 ή μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts