ΝΕΑ

Σωστή λειτουργία των συσκευών θέρμανσης σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

sosti-leitourgia-suskeuon-thermansis-me-xamiles-thermokrasies

Με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου και την έλευση χαμηλών θερμοκρασιών, ειδικά σε περιπτώσεις που οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι κάτω από 0°C, σας προτείνουμε τους παρακάτω τρόπους λειτουργίας έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την μέγιστη ικανοποιητική θέρμανση στους χώρους σας και φυσικά την ασφάλεια των συστημάτων σας.

  • Αν διαθέτετε συστήματα κλιματισμού με freon (οικιακές μονάδες split, συστήματα VRV κλπ.), προτείνουμε να αφήνετε κάποιες μονάδες ανοιχτές όλο το βράδυ ώστε να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία στο εσωτερικό των χώρων την άλλη μέρα το πρωί λόγω των κρύων δομικών στοιχείων. Ειδικά αν πρόκειται για επαγγελματικούς χώρους, προτείνουμε να αφήνετε ανοιχτές τις μονάδες σε χώρους με μεγάλες απώλειες (π.χ. δίπλα στη τζαμαρία, σε χώρους υποδοχής όπου ανοιγοκλείνουν οι πόρτες κλπ.)
  • Αν διαθέτετε συστήματα θέρμανσης όπου το εργαζόμενο μέσο είναι το νερό (λέβητες αερίου και αντλίες θερμότητας), προτείνουμε να αφήνετε τις μονάδες ανοιχτές έστω σε συντηρητική θερμοκρασία ώστε να λειτουργεί ο κυκλοφορητής (ακόμα κι όταν είστε απόντες από το σπίτι ή την επιχείρησή σας) για να μην υπάρξει περίπτωση παγώματος του νερού που υπάρχει στους σωλήνες.
  • Αν το σύστημά σας είναι μόνο για ψύξη (δηλαδή ψύκτης-chiller), προτείνουμε να το αδειάσετε από νερό με τη βοήθεια υδραυλικού ώστε να μην έχετε προβλήματα με σπασμένα υδραυλικά εξαρτήματα κατά τις αρχές της θερινής περιόδου.

 

Related Posts