ΝΕΑ

Ποιοι τύποι κλιματιστικών μονάδων υπάρχουν

poioi-tupoi-klimatistikon-uparxoun

Είναι απόλυτα λογικό όταν ξεκινάτε την έρευνα σας για το ποιο είδος κλιματιστικού ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του σπιτιού ή της επιχείρησης σας, να μην έχετε πλήρη εικόνα των διαθέσιμων επιλογών. Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε παρακάτω τους κυριότερους τύπους κλιματιστικών που υπάρχουν και μπορούν να καλύψουν τις διάφορες ανάγκες σας.

Κλιματιστικά τοίχου

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα κλιματιστικά τοίχου αποτελούν τον πιο αναγνωρίσιμο τύπο. Η εσωτερική μονάδα εγκαθίσταται σε έναν από τους τοίχους του δωματίου, επιλύοντας το πρόβλημα έλλειψης διαθέσιμου εσωτερικού χώρου, με το μικρότερο δυνατό κόστος εγκατάστασης, κάνοντας τα την ιδανική επιλογή για ένα διαμέρισμα.

Κλιματιστικά δαπέδου

Τα κλιματιστικά δαπέδου έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης στο δάπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και μπορούν πολύ εύκολα να τοποθετηθούν κάτω από κάποιο παράθυρο.

Πέραν της αισθητικής, τα κλιματιστικά δαπέδου παρουσιάζουν το πλεονέκτημα ότι τραβάνε αέρα από το δάπεδο, όπου ο αέρας είναι πιο κρύος, πράγμα που τα καθιστά ιδανική επιλογή για κλιματισμό (θέρμανση) μεγάλων ενιαίων χώρων και ψηλοτάβανων χώρων, τους οποίους τα κλιματιστικά τοίχου δεν θα ζέσταιναν ομοιόμορφα.

Επίσης η ροή του αέρα προς τα επάνω ενοχλεί λιγότερο τος καθήμενους του χώρου

Multi-split κλιματιστικά συστήματα

Τα multi-split συστήματα κλιματισμού είναι παρόμοια με τα κλιματιστικά τοίχου. Η διαφορά τους έγκειται στη δυνατότητα σύνδεσης περισσοτέρων του ενός εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση  χώρου στο μπαλκόνι ή στον κήπο και είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον, μιας και χρησιμοποιεί έως και 42% λιγότερο ψυκτικό.

Καναλάτα κλιματιστικά

Στα κλιματιστικά κρυφού τύπου (καναλάτα), η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη εξ’ ολοκλήρου εντός του ταβανιού του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ψευδοροφής για να φιλοξενήσει την απαραίτητη υποδομή. Ο ψυχρός αέρας διαχέεται στο χώρο με τη βοήθεια κατάλληλων εύκαμπτων ή σταθερών αγωγών. Οι αγωγοί αυτοί καταλήγουν σε περσίδες βελτιώνοντας την αισθητική του χώρου. Ενδείκνυνται και αυτά για μεγάλους επαγγελματικούς χώρους ποικίλων μορφών και διαστάσεων που η εξαγωγή αέρα είναι προτιμότερο να γίνεται από διαφορετικά σημεία

Κλιματιστικά κασέτες

Τα κλιματιστικά κασέτες  είναι κάτι παραπλήσιο με τα προαναφερθέντα, μόνο που δεν έχουν πολλά σημεία διανομής αλλά ένα, στο σημείο εγκατάστασης, συνήθως με ροή αέρα προς τέσσερις κατευθύνσεις.

Στα κλιματιστικά τύπου κασέτας, η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στο ταβάνι του δωματίου και γι’αυτό είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ψευδοροφής. Όμως σε αντίθεση με το κλιματιστικό κρυφού τύπου (καναλάτο), το κάτω μέρος της είναι εμφανές.

Ντουλάπα

Τα κλιματιστικά τύπου ντουλάπας, είναι κλιματιστικά με μεγάλη παροχή αέρα. Είναι κατάλληλα για επαγγελματικούς χώρους, καθώς εξυπηρετούν την διαβάθμιση της θερμοκρασίας σε πολλά τετραγωνικά και το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις κατά την εγκατάσταση τους. Διανέμουν τον αέρα στον χώρο με μεγάλη πίεση, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο εμβαδό.

Αεροκουρτίνες

Οι αεροκουρτίνες δημιουργούν ένα λεπτό ρεύμα αέρα υψηλής ταχύτητας κατά μήκος της εισόδου του χώρου όπου τοποθετούνται, δρώντας έτσι σαν ένα αόρατο φράγμα, το οποίο διαχωρίζει αποτελεσματικά το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτά τα κλιματιστικά αποτελούν ιδανική λύση για χώρους όπου απαιτείται να υπάρχουν ανοιχτές πόρτες, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος ψύξης και θέρμανσης.

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts