ΝΕΑ

Πιθανές αιτίες που αναβοσβήνει το λαμπάκι του κλιματιστικού

PITHANES-AITIES-POU-ANAVOSVINEI-TO-LAMPAKI

Το κλιματιστικό γίνεται ο καλύτερος σύντροφος μας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τι γίνεται όμως, όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κάποια βλάβη και χρήζει επισκευής; Μία από τις ενδείξεις για πιθανή βλάβη είναι όταν αναβοσβήνει το λαμπάκι του κλιματιστικού σας.

Οι εξηγήσεις για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό είναι διάφορες και μπορείτε να τις βρείτε συνεχίζοντας την ανάγνωση. Κάπου εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών υπάρχουν πολλά λαμπάκια όπως για την ένδειξη καθαρισμού, την αμφίδρομη ανταλλαγή αέρα, για τον χρονοδιακόπτη, το λαμπάκι φίλτρου και της λειτουργίας. Το πιο πιθανό είναι να μην τα βρείτε όλα στο κλιματιστικό σας.

Πιθανές αιτίες που αναβοσβήνει το λαμπάκι:

Διακοπή ρεύματος

Μόλις επανέλθει το ρεύμα, μετά από μία διακοπή, η λυχνία θα αναβοσβήνει με μικρότερη συχνότητα κι αυτό επειδή το κλιματιστικό θα μπει σε λειτουργία αναμονής. Μόλις θέσετε σε λειτουργία και πάλι τη συσκευή, η λυχνία θα ανάβει και πάλι σταθερά.

Υπάρχει κάποιο σφάλμα

Σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου σφάλματος στο κλιματιστικό σας, το λαμπάκι θα αρχίσει να αναβοσβήνει σαν προειδοποίηση ότι χρειάζεται επισκευή. Ενδεχομένως για κάποιες βλάβες ηλεκτρολογικής φύσης να μην υπάρχει ένδειξη. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό.

Η λύση έπειτα από τα παραπάνω προβλήματα είναι η επανεκκίνηση του μηχανήματος. Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που πρέπει να κάνουμε? Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα βήματα:

  1. Κλείσιμο μονάδας από το χειριστήριο
  2. Κατέβασμα διακόπτη από τον ηλεκτρολογικό πίνακα και επαναφορά έπειτα από 2 λεπτά
  3. Επανεκκίνηση μονάδας με το χειριστήριο μετά από 10 λεπτά
  4. Και έλεγχος

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts