ΝΕΑ

Κριτήρια επιλογής ηλιακού θερμοσίφωνα

giati-axizoun-oi-antlies-thermotitas-tin-ependisi

Η αγορά και εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε για το νοικοκυριό σας καθώς επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και ενεργειακά, συμβάλλοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας.

Γνωρίζετε όμως ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξετε τον σωστό ηλιακό θερμοσίφωνα;

Μέγεθος δοχείου νερού

Το συγκεκριμένο κριτήριο αφορά στον αριθμό των ατόμων που υπάρχουν στο κάθε νοικοκυριό και συγκεκριμένα στη μέση κατανάλωση ζεστού νερού ανά άτομο.

Συνήθως, για μία τετραμελή οικογένεια, ένα ηλιακός θερμοσίφωνας χωρητικότητας 160 λίτρων είναι αρκετός με 2 με 2,5 τετραγωνικά συλλέκτη.

Λειτουργία και ηλιακοί συλλέκτες

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε χάλκινους συλλέκτες, επιλεκτικούς συλλέκτες, συλλέκτες με επίστρωση τιτανίου και ηλιακούς που λειτουργούν με λυχνίες κενού.

Ο πιο απλός τύπος ηλιακών συλλεκτών είναι οι χάλκινοι. Οι επιλεκτικοί συλλέκτες μπορούν να αποδώσουν μέχρι 40% περισσότερο από τους χάλκινους. Οι ηλιακοί συλλέκτες με επίστρωση τιτανίου μπορούν να απορροφήσουν μέχρι 95% άμεση και έμμεση ακτινοβολία, προσφέροντας μεγαλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δοχείο θέρμανσης

Το δοχείο θέρμανσης μπορεί να είναι γυάλινο (επισμαλτωμένο), χάλκινο, ανοξείδωτο.

Το πρώτο υλικό (γυαλί) θεωρείται η πιο αξιόπιστη επιλογή καθώς οι αντοχές της είναι μεγάλες, ακόμη και σε πολύ σκληρό νερό και η ελαστικότητα της είναι υψηλή ώστε να μη δημιουργούνται ρωγμές από τη συστολή-διαστολή. Το συγκεκριμένο δοχείο μας προσφέρει και την καλύτερη δυνατή ποιότητα νερού.

Το δεύτερο υλικό (χαλκός) θεωρείται επίσης μία αξιόπιστη επιλογή καθώς οι αντοχές του είναι τεράστιες.

Το τρίτο υλικό (ανοξείδωτος χάλυβας) έχει μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και στην ηλεκτρόλυση, όμως υπάρχει πιθανότητα διαρροών λόγω των ενώσεων εντός του δοχείου.

Σημάνσεις και πιστοποιήσεις

Αντί να επικεντρωθείτε στη μάρκα του ηλιακού, δώστε μεγαλύτερη σημασία στις σημάνσεις και στις πιστοποιήσεις του. Αυτές αφορούν στην ποιότητα του νερού που μας προσφέρει και φυσικά την ενεργειακή απολαβή.

Επιλέξτε σωστά τον εγκαταστάτη

Ακόμα και ο καλύτερος ηλιακός θερμοσίφωνας της αγοράς μπορεί να μην αποδίδει, αν εγκατασταθεί με λάθος τρόπο. Φροντίστε να απευθυνθείτε σε έμπειρους επαγγελματίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

 

Related Posts