ΝΕΑ

Γιατί αξίζουν οι αντλίες θερμότητας την επένδυση;

oikonomiki-thermansi-pos-na-diatirisete-to-spiti-sas-zesto-me-5-apla-vimata

Οι αντλίες θερμότητας έχουν γίνει μια δημοφιλής λύση για όσους αναζητούν έναν ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς τα περιβάλλον τρόπο για να δημιουργήσουν ένα ζεστό, άνετο σπίτι. Το θέμα είναι, αξίζει την επένδυση;

Για να καταλάβετε γιατί μια αντλία θερμότητας αξίζει τη μακροπρόθεσμη επένδυση, πρέπει να εξετάσετε εάν τα μακροπρόθεσμα οφέλη αξίζουν του αρχικού κόστους.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε βασικούς λόγους για τους οποίους μια αντλία θερμότητας αξίζει την επένδυση τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας

Ενώ οι αντλίες θερμότητας απαιτούν μια σημαντική αρχική επένδυση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να είναι η αποδοτικότερη λύση θέρμανης από οικονομικής άποψης μακροπρόθεσμα.

Καταλληλότητα

Ενώ όλες οι αντλίες θερμότητας φαίνεται να κάνουν το ίδιο πράγμα με την πρώτη ματιά, αυτό που τις κάνει διαφορετικές και μοναδικές είναι ότι υπάρχει ένας σωστός τύπος αντλίας θερμότητας για κάθε είδους σπίτι, ανάγκη και απαίτηση.  

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Η υποθετική διάρκεια ζωής μιας αντλίας θερμότητας είναι σχετικά μεγάλη. Η μέση διάρκεια ζωής ενός καλά διατηρημένου συστήματος αντλίας θερμότητας μπορεί να φτάσει τουλάχιστον τα 20-30 χρόνια.

Ασφάλεια

Οι αντλίες θερμότητας είναι ασφαλέστερες από τα συστήματα θέρμανσης με βάση την καύση. Είναι ασφαλείς στη λειτουργία τους και δεν χρειάζεται να καίνε καύσιμα για την παραγωγή θερμότητας επειδή λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια. Επειδή δεν καίγονται λοιπόν καύσιμα, ο κίνδυνος διαρροής καυσίμων και ανάφλεξης, δεν υπάρχει. Επίσης, δεν παράγουν καπνό ή τοπικές εκπομπές, εξαλείφοντας τον κίνδυνο δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας μπορεί να είναι μια σοβαρή επένδυση από την άποψη του χρόνου και των χρημάτων, αλλά με την προϋπόθεση ότι το σπίτι και οι περιστάσεις σας είναι προετοιμασμένα για να κάνουν την καλύτερη χρήση ενός συστήματος όπως αυτό, τα μακροπρόθεσμα οφέλη κάνουν πραγματικά την αντλία θερμότητας να αξίζει ως επένδυση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

 

Related Posts