ΝΕΑ

Οικονομική θέρμανση: Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό με 5 απλά βήματα!

oikonomiki-thermansi-pos-na-diatirisete-to-spiti-sas-zesto-me-5-apla-vimata

Οι κρύες μέρες του χειμώνα έχουν φτάσει για τα καλά και είναι λογικό η σκέψη σας να πηγαίνει στους φουσκωμένους λογαριασμούς που θα ακολουθήσουν. Παρακάτω παραθέτουμε συμβουλές για οικονομία στη θέρμανση, που είναι πολύ απλές στην εφαρμογή τους, αλλά άκρως αποτελεσματικές.

Ρυθμίστε σωστά τον θερμοστάτη

Η πιο κοινή παρανόηση που υπάρχει είναι πως αν γυρίσετε τον θερμοστάτη ψηλότερα θα ζεσταθεί το σπίτι πιο γρήγορα, αλλά δυστυχώς, αυτό δε συμβαίνει! Αυτό που κάνει ο θερμοστάτης είναι να μετρά τη θερμοκρασία του δωματίου και μόλις επιτευχθεί η επιλεγμένη θερμοκρασία, λέει στον λέβητα να σταματήσει να στέλνει ζεστό νερό στα καλοριφέρ. Τοποθετείστε ψηφιακό θερμοστάτη για προγραμματισμό της λειτουργίας θέρμανσης και διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στο χώρο. Μπορείτε, έτσι, να προγραμματίσετε τον θερμοστάτη σε χαμηλότερη θερμοκρασία όταν λείπετε από το σπίτι και να επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα όταν είναι η ώρα να επιστρέψετε.

Εμποδίστε τις διαρροές θερμότητας

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για οικονομικότερη θέρμανση, είναι να μειώσετε τις θερμικές απώλειες. Φροντίστε για τη σωστή μόνωση του χώρου σας καθώς και για την τοποθέτηση σωστών κουφωμάτων. Επίσης μπορείτε να καλύπτετε τα ανοίγματα στις εξώπορτες και μπαλκονόπορτες σας, με υλικά τύπου «αεροστόπ», μειώνοντας έτσι την εισαγωγή κρύου αέρα στο σπίτι σας.

Φροντίδα των σωμάτων θέρμανσης

Μην ξεχνάτε ποτέ την εξαέρωση! Η σωστή συντήρηση βοηθάει πάντα στην καλύτερη απόδοση των σωμάτων. Μη βάζετε επάνω τους πράγματα και μην τα σκεπάζετε καθώς δεν αφήνετε τον αέρα να κυκλοφορεί. Επίσης, ποτέ μη βάζετε ρούχα πάνω στα καλοριφέρ.

Εκμεταλλευτείτε τις ηλιόλουστες μέρες

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα που την αγαπά ο ήλιος, ακόμη και τον χειμώνα. Ανοίξτε λοιπόν τις κουρτίνες σας, τις ηλιόλουστες μέρες και αφήστε τον ήλιο να ζεστάνει το σπίτι σας. Θυμηθείτε φυσικά το απόγευμα να τις κλείσετε πάλι και για καλύτερα αποτελέσματα κλείσετε και τα παντζούρια σας, έτσι ώστε να μειώσετε τις απώλειες του χώρου σας.

Δημιουργήστε μία όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα

Δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα, στρώστε χαλιά, γωνίες με μαξιλάρια και ριχτάρια για να καλύψετε όσο περισσότερο από το πάτωμα του σπιτιού μπορείτε.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

 

Related Posts