ΝΕΑ

IsZEB Cluster Συνέδριο «Ευφυΐα και ενεργειακή αποδοτικότητα στις κτιριακές υποδομές: Καινοτόμες πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη»

iszeb cluster sunedrio

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 το συνέδριο «Ευφυΐα και ενεργειακή αποδοτικότητα στις κτιριακές υποδομές: Καινοτόμες πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη» που διοργάνωσε το IsZEB Cluster στο αμφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Το συνέδριο αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανταλλαγή ιδεών, την παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και την προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο της κατασκευής. Στο επίκεντρό του βρέθηκε η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης αλλά και της ευφυΐας των κτιρίων, ένα στοίχημα που είναι κρίσιμο να κερδηθεί προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την αειφορία του κλάδου. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ως οι πλέον ειδικοί από τον κλάδο της κατασκευής, οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις έρευνές τους, να συζητήσουν τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου, καθώς και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για δικτύωση και συνεργασία.

Ταυτόχρονα, το IsZEB με την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση στον κλάδο των κατασκευών, και λαμβάνοντας υπ όψιν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, παρουσίασε τα 5 καινοτόμα εργαλεία που έχει αναπτύξει (IsZEB Certify, IsZEB Charge, IsZEB Assist AR, IsZEB HygroThermal, IsZEB Flexify) για την ψηφιακή αναβάθμιση του κλάδου. Τα βασικά θέματα του συνεδρίου περιλάμβαναν τη στρατηγική σχεδίαση για ένα καινοτόμο και αειφόρο κατασκευαστικό κλάδο, τις ολοκληρωμένες λύσεις για έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, τα εργαλεία και τις καλές πρακτικές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες, όπως και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και ψηφιακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες που με τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις τους έδωσαν το στίγμα τους και καθόρισαν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο κλάδος τα επόμενα χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος  Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα” του Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Related Posts