ΝΕΑ

Γιατί δεν έχω ζεστό νερό από τον λέβητα φυσικού αερίου;

levites-fusikou-aeriou-gia-anesi-se-thermansi-kai-zesto-nero

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβούν στην καθημερινότητα μας είναι να μην έχουμε ζεστό νερό, ειδικά όταν έχουμε ανάγκη από ένα χαλαρωτικό ντουζ, στο τέλος της ημέρας. Τι μπορεί να συμβαίνει όμως όταν κάποια στιγμή παρατηρήσετε ότι δεν έχετε ζεστό νερό στο φυσικό αέριο; Παρακάτω θα βρείτε τις πιθανότερες αιτίες.

 

Ανεπιτυχής ανάφλεξη

Μία άλλη αιτία αποτελεί η ανεπιτυχής ανάφλεξη ή το να μην υπάρχει αρκετό αέριο κατά την ανάφλεξη. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πατήσετε το reset για να ξεκινήσει και πάλι η ανάφλεξη. Αν και πάλι δεν ξεκινήσει ο λέβητας, καλό θα ήταν να τον κλείσετε, να ελέγξετε αν η βάνα του αερίου είναι ανοιχτή και αν υπάρχει φυσικό αέριο και να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.

 

Υπερθέρμανση του λέβητα

Ένας συχνός λόγος για τον οποίο δεν έχετε ζεστό νερό είναι η υπερθέρμανση του λέβητα. Η πιο άμεση λύση είναι να κάνετε reset λέβητα. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 70 βαθμούς και ο λέβητας δεν ξεκινάει και πάλι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό.

 

Έχει μειωθεί η πίεση του νερού

Για να διαπιστώσετε αν αυτή είναι η αιτία που δεν έχετε νερό, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη. Ελέγξτε αν η πίεση στο μανόμετρο το οποίο δείχνει την πίεση του νερού στον πίνακα ελέγχου είναι μεταξύ 1 και 1.5 bar, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο λέβητας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος είναι εύκολη και μπορεί να γίνει κι από εσάς. Κλείστε το λέβητα, ξεβιδώστε το βανάκι που βρίσκεται από κάτω, μέχρι να φτάσει η πίεση 1,5 bar. Στη συνέχεια μπορείτε να βιδώσετε ξανά το βανάκι μέχρι να κλείσει καλά και να επανεκκινήσετε το λέβητα.

 

Χαλασμένος αισθητήρας θερμοκρασίας ζεστού νερού

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας ελέγχει τη θερμοκρασία του νερού και την προσαρμόζει ανάλογα. Αν ο αισθητήρας δεν είναι συνδεδεμένος ή έχει χαλάσει, η θερμοκρασία του νερού που εξέρχεται είναι μικρότερη και συνεπώς δεν θα έχετε ζεστό νερό. Για τη συγκεκριμένη βλάβη θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο τεχνικό.

 

Παράληψη ετήσιας συντήρησης 

Λόγω αλάτων και λάσπης στους εναλλάκτες του λέβητα, είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί η απόδοση στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Η ετήσια συντήρηση του λέβητα μπορεί να συμβάλει στην ομαλότερη λειτουργία του. Επίσης, οι τεχνικές ρυθμίσεις που γίνονται αποκλειστικά από εξειδικευμένα συνεργεία, στα πλαίσια της συντηρήσεις, σας γλυτώνουν από τις δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, σας συνιστούμε να μην αμελείτε τη συντήρηση του λέβητα σας, καθώς μπορεί να προκύψουν ζημιές που να είναι μεγάλες και επικίνδυνες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

 

Related Posts