ΝΕΑ

Αντλία θερμότητας: Με συμφέρει;

antli_thermotitas_1024x720

Όλοι ακούμε τα τελευταία χρόνια για τις αντλίες θερμότητας από κάποιον γείτονα ή φίλο που τις προτίμησε, από κάποια διαφήμιση, ακόμα και από άρθρα που αναφέρουν τα πλεονεκτήματά τους.

Αποτελούν σίγουρα μια θαυμάσια λύση για μεγάλες μονοκατοικίες ιδίως όταν η εναλλακτική είναι η θέρμανση με πετρέλαιο.

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για κατοικίες που θέλουν να αυτονομηθούν από τους γείτονες και είτε δεν επιθυμούν, είτε δυσκολεύονται να πάρουν άδεια φυσικού αερίου όπως επίσης και για μεσαία-μεγάλα διαμερίσματα με κεντρικές θερμάνσεις που έχουν καταστεί ασύμφορες ή βρίσκονται παροπλισμένες εδώ και χρόνια.

Και φυσικά, είναι μια άριστη επιλογή – σχεδόν μονόδρομος – για νέες ή ριζικά ανακαινιζόμενες κατοικίες με σύγχρονα συστήματα θέρμανσης όπως ενδοδαπέδια ή/και σώματα fan coil.

Ποια αντλία ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες;

Εάν πρόκειται για ενδοδαπέδια θέρμανση ή για fan coil θα χρειαστείτε μια αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών DAIKIN ALTHERMA LT  με μία εσωτερική και μία εξωτερική μονάδα, ή  μία DAIKIN ALTHERMA LT MONOBLOC με μία εξωτερική μονάδα, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν και με ενσωματωμένο ή ξεχωριστό κατάλληλο μπόιλερ ώστε να έχετε και ζεστό νερό χρήσης  χειμώνα-καλοκαίρι.

Εάν έχετε, ή θέλετε να εγκαταστήσετε, σώματα καλοριφέρ τότε σας ταιριάζει μία αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών DAIKIN ALTHERMA HT  με μία εσωτερική και μία εξωτερική μονάδα. Η συγκεκριμένη συνδυάζεται με μπόιλερ αντικαθιστώντας τους κοινούς λέβητες, θερμαίνοντας το νερό έως 80 βαθμούς με σημαντικά καλύτερο βαθμό απόδοσης καθώς καίει μόνο ρεύμα και καθόλου ακριβό καύσιμο απαιτώντας ταυτόχρονα μικρότερα έξοδα συντήρησης.

Η τρίτη και τελευταία κατηγορία αντλιών θερμότητας, περιλαμβάνει την αντλία μεσαίων θερμοκρασιών DAIKIN ALTHERMA 3. Αυτές θερμαίνουν το νερό ως τους 65 βαθμούς  και είναι κατάλληλες, ανάλογα με την εφαρμογή, τόσο για σώματα καλοριφέρ όσο και για ενδοδαπέδια ή για fan coil. Κύριες διαφορές αυτής της κατηγορίας είναι το πιο οικολογικό ψυκτικό μέσο των αντλιών R32  και ο ακόμα πιο  βελτιωμένος βαθμός απόδοσης.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της αντλίας θερμότητας έναντι του κοινού λέβητα είναι η -δύο ή και τρεις φορές- μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση. Ο καταναλωτής δεν εξαρτάται από τις τιμές του πετρελαίου ή του αερίου και γλιτώνει τη συνεχή βρωμιά στο λεβητοστάσιο, την κάπνα, τα κατάλοιπα πετρελαίου,  την τροφοδοσία δεξαμενής. Υπάρχει η επιλογή να παραμείνει ο παλιός λέβητας ως εφεδρική πηγή θέρμανσης ο οποίος σε συνδυασμό με την αντλία θερμότητας και τις κατάλληλες ρυθμίσεις, πετυχαίνει και οικονομία στο καύσιμο και ακόμη μεγαλύτερη απόδοση σε συνθήκες παρατεταμένου ψύχους.

Σε γενικές γραμμές και ανάλογα με τον τύπο αντλίας θερμότητας που θα χρησιμοποιηθεί, όπως και από τον τύπο της εσωτερικής διανομής (σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδια, κλπ) μπορεί κανείς με βεβαιότητα να περιμένει μια μείωση της δαπάνης για θέρμανση από 40% έως 60% αν συγκριθεί με δαπάνη σε φυσικό αέριο και από 50% έως 80% αν συγκριθεί με δαπάνη σε πετρέλαιο.

Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποφύγετε οποιαδήποτε αστοχία στην αγορά σας, απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο μηχανικό που θα κάνει σωστή διαστασιολόγηση της αντλίας θερμότητας εκτιμώντας τις θερμικές απώλειες.

 Η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. διαθέτει μηχανικούς με χρόνια εξειδίκευση σε ενεργειακές εφαρμογές, που μπορούν να σας κατατοπίσουν και να σας  βοηθήσουν να διαλέξετε την αντλία θερμότητας που θα εξυπηρετεί πλήρως τις δικές σας ανάγκες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844 ή μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts