ΝΕΑ

Αφύγρανση με κλιματιστικό

Αφύγρανση με κλιματιστικό 1024χ720

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί, πως μπορεί να έχετε πονοκέφαλο ή μυϊκούς πόνους, ενώ κάθεστε ήρεμοι στο σπίτι σας; Πόσες φορές έχετε βρει μούχλα στους τοίχους σας χωρίς να ξέρετε από που προήλθε; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα βρίσκεται στο συχνότερο και ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κατοικίες, ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται σε υγρές περιοχές και δεν είναι άλλο από την υγρασία.

Έχοντας τα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού ρυθμισμένα στα σωστά επίπεδα εξασφαλίζουμε σωστή λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού. Η ιδανική υγρασία είναι αυτή που μας βοηθά να αισθανόμαστε δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα.

Η διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου υγρασίας στο σπίτι μας είναι σημαντική, όχι μόνο για την ευχάριστη και άνετη διαβίωσή μας, αλλά και για την υγεία μας. Ποιο είναι όμως το ιδανικό ποσοστό υγρασίας;

Το ιδανικό ποσοστό είναι 40-45%. Σε μεγαλύτερα και μικρότερα επίπεδα υγρασίας παραμονεύουν προβλήματα στην υγεία και αδιαθεσίες. Για οποιαδήποτε τιμή κάτω από 30% η ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή, ενώ πάνω από 50% είναι πολύ υψηλή.

Διαβάζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, είναι λογικό να αναρωτηθείτε, πως μπορώ να ρυθμίσω την υγρασία σπίτι μου, αν δεν έχω αφυγραντήρα;

Κάπου εδώ έρχεται το κλιματιστικό σας, για να σας δώσει τη λύση. Τι κάνει η λειτουργία Αφύγρανσης στο κλιματιστικό;
Έχετε σκεφτεί ποτέ τι κάνει το κουμπί Dry στο τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού σας; Καιρός να μάθετε!
Ένα κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της υγρασίας στο χώρο, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αφύγρανσης. Η συγκεκριμένη λειτουργία αφαιρεί τους αιωρούμενους υδρατμούς από τον εσωτερικό αέρα και τον κάνει πιο φρέσκο. Για να ενεργοποιηθεί, η καθορισμένη θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από την εσωτερική θερμοκρασία του δωματίου.
Το κλιματιστικό έχει ως βασική λειτουργία να αφαιρεί θερμότητα από τον αέρα. Ο αέρας ψύχεται στην εσωτερική μονάδα, σε μια επιφάνεια που ονομάζεται εξατμιστής και έτσι σχηματίζονται συμπυκνώματα υδρατμών στο κλιματιστικό. Τα συμπυκνώματα συγκεντρώνονται και απομακρύνονται από το κλιματιστικό με ένα πλαστικό σωλήνα.
Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να προσέξετε όμως, είναι το κλιματιστικό σας να έχει τη σωστή διάσταση. Ένα μεγάλο κλιματιστικό πιάνει άμεσα τα όρια που έχετε βάλει για ψύξη, σταματάει και δεν λειτουργεί όσο απαιτείται για να γίνει η αφύγρανση. Αντίθετα ένα μικρό κλιματιστικό δεν μπορεί να έχει την απαιτούμενη δυναμικότητα έτσι ώστε να ψύξει ικανοποιητικά τον χώρο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844 ή μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts