ΝΕΑ

Συμβουλές για την αποδοτική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης, κατά τη διάρκεια παγετού

symvoyles-gia-pageto-daikin

Η θέρμανση αποτελεί ένα απαραίτητο και πολύτιμο αγαθό, ειδικά τις πολύ κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα! Ωστόσο ο πάγος και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσουν σε τεχνικά προβλήματα, με δυσάρεστες συνέπειες για το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας.  Για να εξασφαλίσετε λοιπόν την αποδοτική και ασφαλή λειτουργία του συστήματός θέρμανσης της κατοικίας σας, σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

 

 

Διασφαλίστε τη συνεχή λειτουργία του συστήματός σας.

Μην το απενεργοποιείτε. Εξασφαλίστε ότι το σύστημα θέρμανσης θα λειτουργεί συνεχώς, σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τη συνήθη. Έτσι διατηρείτε το χώρο σας ζεστό και αποφεύγετε τον σχηματισμό πάγου στο κύκλωμα της θέρμανσης.

Αφαιρέστε το χιόνι και τον πάγο.

Σε περιόδους έντονης χιονόπτωσης, εξασφαλίστε ότι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ή της αντλίας θερμότητας δεν καλύπτεται από χιόνι. Εάν χρειαστεί, απενεργοποιήστε πρώτα το σύστημα θέρμανσης και έπειτα καθαρίστε προσεχτικά περιμετρικά την εξωτερική μονάδα. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε ξανά το σύστημα θέρμανσης. Επίσης, σιγουρευτείτε ότι ο καπνοδόχος του λέβητα δεν καλύπτεται από χιόνι και απάγει ελεύθερα τα καυσαέρια στο περιβάλλον.

 

Ρύθμιση θερμοκρασίας

Σύμφωνα με το IDAE (Ινστιτούτο Ενεργειακής Διαφοροποίησης και Εξοικονόμησης), η ιδανική ρύθμιση του θερμοστάτη είναι μεταξύ 19 oC – 21oC. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύξηση ενός βαθμού κελσίου στο θερμοστάτη, συνεπάγεται αντίστοιχα με αύξηση 7% της κατανάλωσης ενέργειας. Συνεπώς, διατηρήστε το θερμοστάτη σας στην συνήθη ρύθμιση και αποφύγετε υπερβολικές ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε άσκοπη σπατάλη ενέργειας.

 

Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα. 

Η έλλειψη χώρου πολλές φορές, μας οδηγεί στο να καλύψουμε μέρος των θερμαντικών σωμάτων με έπιπλα και διάφορες κατασκευές. Επίσης, στα σύγχρονα νοικοκυριά τα θερμαντικά σώματα εξυπηρετούν και στο στέγνωμα των ρούχων.. Δυστυχώς, οι παραπάνω συνήθειες επιβαρύνουν τη θέρμανση του σπιτιού μας, καθώς εμποδίζουν την ακτινοβολία θερμότητας και την ελεύθερη ροή αέρα μέσα από το θερμαντικό σώμα. Προσπαθήστε λοιπόν να διατηρήσετε τα θερμαντικά σώματα από όλες τις πλευρές ελεύθερα. Έτσι θα αποδώσουν την ενέργεια που χρειάζεται το σπίτι σας για να μείνει ζεστό και θα κρατήσετε την κατανάλωση χαμηλά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844 ή μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts