ΝΕΑ

Κοινά λάθη επιλογής και λειτουργίας κλιματιστικού που πρέπει να αποφεύγονται

koina-lathi-epilogis-kai-leitourgias-klimatistikou-pou-prepei-na-apofeugontai

Για να είστε σίγουροι για την επιλογή του κλιματιστικού, θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα λάθη που συνηθίζονται να γίνονται κατά την αγορά, την εγκατάσταση αλλά και τη συντήρηση του μηχανήματός σας.

Τα λάθη που μπορεί να γίνουν είναι αρκετά και σχεδόν πάντα αποτρέψιμα: από την επιλογή λάθος κλιματιστικού για τον χώρο σας, την λάθος εγκατάσταση έως την παραμέληση της  συντήρησής τους, με αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση ή αυξημένη κατανάλωση και τις βλάβες.

Παρακάτω αναφέρονται τα πιο συνηθισμένα:

  • Η επιλογή ενός μεγαλύτερου κλιματιστικού

Το πρώτο λάθος μπορεί να συμβεί είναι να αγοράσετε μεγαλύτερη μονάδα από αυτή που έχει ανάγκη ο χώρος σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα μεγάλο κλιματιστικό θα δροσίσει ένα δωμάτιο πολύ πιο γρήγορα, αυτό απλά δεν είναι πάντα αλήθεια. Επίσης, πολλοί πιστεύουν πως η επιλογή ενός μεγαλύτερου κλιματιστικού θα καλύψει όλο το σπίτι. Επίσης αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια, με την επιλογή μεγαλύτερου κλιματιστικού θα έχετε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας χωρίς να μπορεί να σας εγγυηθεί κάποιος πως θα καλύψει και άλλους χώρους.

Tip: Αφήστε την επιλογή τoυ μεγέθους στους ειδικούς δίνοντάς τους τις πληροφορίες του δωματίου που θέλετε να κλιματίσετε, αλλά και των αναγκών σας.

  • Λανθασμένη ρύθμιση θερμοστάτη

Επιστρέφοντας στο σπίτι μια ζεστή μέρα, όλοι θέλουμε την απαραίτητη ψύξη για να νιώθουμε άνετα ενεργοποιώντας το κλιματιστικό στη χαμηλότερη θερμοκρασία, σε μια προσπάθεια να δροσιστεί το δωμάτιο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό είναι λάθος, η ρύθμιση του θερμοστάτη προς τα κάτω δεν επιταχύνει τη διαδικασία ψύξης, καθώς το κλιματιστικό θα δροσίσει το δωμάτιο με το δικό του ρυθμό. Tο μόνο που πετυχαίνουμε είναι η αύξηση της κατανάλωσης!

Tips: Αγοράστε κλιματιστικό συμβατό με λειτουργία απομακρυσμένου ελέγχου έτσι ώστε να σας δίνει τη δυνατότητα να το ανοίγεται μια με δύο ώρες πριν επιστρέψετε στο σπίτι. Εναλλακτικά μπορείτε να αφήνετε το κλιματιστικό σε λειτουργία χαμηλότερης στάθμης και αυξημένων βαθμών για να συντηρείται η θερμοκρασία του χώρου έως να επιστρέψετε.

  • Παραμέληση της ετήσιας συντήρησης

Η τακτική συντήρηση της μονάδας σας είναι το κλειδί για την εγγύηση του χρόνου ζωής του κλιματιστικού σας αλλά και της χαμηλής του κατανάλωσης. Θα πρέπει να καθαρίζετε τα αποσπώμενα φίλτρα του μια φορά το μήνα, σε περιόδους συχνής λειτουργίας και να προγραμματίζετε τη συντήρησή του από εξουσιοδοτημένα συνεργεία μια φορά το χρόνο. Εάν αυτό σας φαίνεται σαν ένα επιπλέον κόστος, απλά να θυμάστε ότι τα κόστη συντήρησης θα είναι πάντα φθηνότερα από τα κόστη επισκευής. Έτσι, μακροπρόθεσμα, θα εξοικονομήσετε περισσότερα  χρήματα.

  • Λειτουργία κλιματισμού με ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα

Αυτό θα πρέπει να είναι η εξαίρεση, μόνο για να εξασφαλίσουμε αερισμό του χώρο. Όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό θα πρέπει να κρατήσετε τις πόρτες και τα παράθυρα του δωματίου κλειστά για να αποτρέψετε την διαφυγή του δροσερού αέρα και την είσοδο θερμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts