ΝΕΑ

Κανόνες για σωστή χρήση του κλιματιστικού

kanones-gia-ti-sosti-xrisi-tou-klimatistikou

Όσο βρισκόμαστε στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, η χρήση του κλιματιστικού γίνεται απαραίτητη στην καθημερινότητα μας. Καλό θα ήταν λοιπόν να γνωρίζουμε ορισμένους βασικούς κανόνες για τη σωστή χρήση τους. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες.

Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία

Οι συνθήκες θερμικής άνεσης σε ένα χώρο είναι πάντοτε μεταξύ 24 και 27 °C, ενώ δεν πρέπει και να υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος, αφού η ξαφνική μετάβαση μας στην εξωτερική θερμοκρασία καταπονεί τον οργανισμό μας.

Με το να βάζουμε το θερμοστάτη σε ακραίες θερμοκρασίες, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι η σπατάλη ενέργειας, ενώ ο χώρος δεν ψύχεται ή θερμαίνεται γρηγορότερα.

Χρησιμοποιήστε και φυσικούς τρόπους δροσισμού

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε και φυσικούς τρόπους δροσισμού, παράλληλα με τη χρήση του κλιματιστικού. Κλείστε παντζούρια, στόρια ή κουρτίνες, κατεβάστε τις τέντες, ώστε ο χώρος να προστατεύεται από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες.

Θέση εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας

Όσον αφορά στη θέση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο αέρας να μη πέφτει απευθείας πάνω μας. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετηθεί μακριά από συσκευές που παράγουν έντονη θερμότητα και από τζαμαρίες.

Όσον αφορά στην εξωτερική μονάδα, πρέπει να βρίσκεται σε χώρο εξωτερικό καλά αεριζόμενο, το δυνατόν προστατευμένη από την άμεση έκθεση στον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες, όπως ισχυρούς ανέμους. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι ελεύθερη από εμπόδια σε ακτίνα τουλάχιστον 35 εκ.  

Τέλος, η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, ώστε να μη μειώνεται η απόδοση του μηχανήματος.

 

Σωστή ρύθμιση της ροής του αέρα

Τον χειμώνα ρυθμίστε τις περσίδες ώστε ο αέρας να κατευθύνεται χαμηλά, ενώ το καλοκαίρι όσο το δυνατόν ψηλότερα, ώστε να πετύχετε σωστή διανομή αέρα στο χώρο.

 

Καθαρισμός και συντήρηση

Η τακτική συντήρηση και ο σωστός καθαρισμός του κλιματιστικού βοηθά όχι μόνο στη διάρκεια ζωής του μηχανήματος και την αποφυγή δαπανηρών μηχανικών βλαβών, αλλά βελτιώνει και την ποιότητα, την υγιεινή και την απόδοση λειτουργίας του, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts