ΝΕΑ

Ηλιακός θερμοσίφωνας – Οφέλη και εξοικονόμηση ενέργειας

iliakos-thermosifonas-ofeli-kai-exoikonomisi

Ζούμε σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου, πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε έναν από τους πιο αποδοτικούς, οικονομικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους για να καλύψουμε τις καθημερινές ανάγκες σε ζεστό νερό. Φυσικά αναφερόμαστε στους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει ως βασική λειτουργία την εκμετάλλευση την ηλιακής ενέργειας για να παρέχει ζεστό νερό και βρίσκει τις παρακάτω εφαρμογές.

  • Ζεστό νερό χρήσης για διαμερίσματα, μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ.
  • Υποβοήθηση θέρμανσης χώρου για μονοκατοικίες με ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Θέρμανση πισίνας

Γιατί να επιλέξετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα;

Οικονομία

Η εγκατάσταση και χρήση ηλιακού για παροχή ζεστού νερού χρήσης εξοικονομεί αρκετά χρήματα από τον λογαριασμό του ρεύματος, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να ανάβουμε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα παρά μόνο όταν έχει κακοκαιρία.

Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση του κόστους παραγωγής ζεστού νερού χρήσης μπορεί να αγγίξει και το ποσοστό έως 80%.

Εύκολη εγκατάσταση και μεγάλη διάρκεια ζωής

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας τοποθετείται εύκολα από έναν επαγγελματία. Εφόσον τηρείτε τις οδηγίες συντήρησης, ο χρόνος ζωής του μπορεί να ξεπεράσει τα 20 χρόνια.  Με την ετήσια συντήρηση και με ένα πολύ μικρό κόστος, αυξάνεται η διάρκεια ζωής του και η άψογη λειτουργία του.

Επένδυση με υψηλή απόδοση πάνω από 20%

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια επένδυση για ένα σπίτι, καθώς θα δείτε άμεσα μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικά δεν θα χρειάζεται να ξοδεύετε υπέρογκα ποσά στη συντήρηση του. Υπολογίζεται ότι μια τετραμελής οικογένεια θα κάνει απόσβεση του ηλιακού της σε περίπου τέσσερα χρόνια. Η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε θερμική ενέργεια που γίνεται στον ηλιακό συλλέκτη, έχει μικρές απώλειες, σε σχέση με τους άλλους τρόπους θέρμανσης του νερού χρήσης.

Πράσινη επιλογή

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Με την χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα επιλέγουμε και με οικολογική συνείδηση, αφού χρησιμοποιούμε μία από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή ενέργεια) και όχι χρήση καυσίμου για την θέρμανση του νερού, συμβάλλοντας δραστικά στη μείωση των ρύπων.

Μάθετε περισσότερα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες εδώ και επισκεφθείτε το eshop μας για να δείτε όλη τη γκάμα των προϊόντων μας ή  επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

Related Posts