ΝΕΑ

Γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό;

giati-den-anoigoun-oi-persides-sto-klimatistiko

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό είναι να γυρνάμε σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα και να μη λειτουργεί κανονικά το κλιματιστικό. Πόσο μάλλον όταν γι’ αυτήν την κατάσταση ευθύνεται κάτι τόσο απλό όσο οι περσίδες του. Τι είναι όμως αυτό που μπορεί να προκαλέσει τη δυσλειτουργία τους;

Το κλιματιστικό δεν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα

Το ξέρουμε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θα περάσει από το μυαλό σας όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, όμως το ενδεχόμενο το κλιματιστικό σας να βρίσκεται εκτός πρίζας είναι μεγάλο. Πριν πανικοβληθείτε λοιπόν, ρίξτε μια ματιά καθώς η λύση μπορεί να είναι πιο εύκολη απ’ ότι πιστεύατε. 

Το τηλεχειριστήριο δεν λειτουργεί

Αν δεν ανοίγουν οι περσίδες, αλλά δεν λαμβάνετε και γενικότερο σήμα για τη λειτουργία του air condition, πρέπει να ελέγξετε το χειριστήριο. 

Οι περσίδες έχουν κολλήσει

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η περσίδα απλά έχει κολλήσει από την προηγούμενη χρήση και γι’ αυτό δεν ανοίγει. Δυστυχώς οι πιθανότητες να είναι τόσο απλή η λύση είναι ελάχιστες αλλά όχι ανύπαρκτες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βοηθήσετε την κίνηση της περσίδας με το χέρι σας, πάντα με προσοχή χωρίς να ασκήσετε πολλή πίεση.

Το μοτέρ της περσίδας έχει καεί

Αν έχετε εξαντλήσει όλες τις παραπάνω επιλογές τότε η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στο χαλασμένο μοτέρ των περσίδων, είτε έχει καεί είτε έχουν σπάσει τα δοντάκια στο οδοντοτροχό ή στον κανόνα.

Το κόστος των συγκεκριμένων ανταλλακτικων δεν είναι μεγάλο και η αντικατάσταση γίνεται εύκολα από έναν ειδικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844

Related Posts