ΝΕΑ

Απλά βήματα για τον καθαρισμό των φίλτρων του κλιματιστικού

apla-vimata-gia-katharismo-ton-filtron

Ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού σας είναι μία από τις σημαντικότερες εργασίες που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να παραταθεί ο χρόνος ζωής και η καλή λειτουργία του. 

Επιπλέον, με τον σωστό καθαρισμό των φίλτρων εξασφαλίζετε ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία σας, με την ανεπιθύμητη εκπομπή αέρα με μικροσωματίδια και άλλα βλαβερά σωματίδια στον χώρο.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας και να αφαιρέσετε την παροχή ρεύματος. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά σας.

Ανοίξτε το καπάκι (το μπροστινό κάλυμμα) του κλιματιστικού σας, ανασηκώνοντας τις δύο ειδικές εγκοπές. Μπροστά σας θα βρείτε τα φίλτρα του κλιματιστικού. Σπρώξτε τα προς τα επάνω και τραβήξτε τα αργά και προσεκτικά. 

Τινάξτε αρχικά τα φίλτρα, ώστε να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης. Έπειτα, τοποθετήστε τα φίλτρα σε μία λεκάνη που έχετε προσθέσει ισόποση ποσότητα νερού και λευκού ξυδιού και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό προϊόν καθαρισμού και να ακολουθήσετε τις οδηγίες. 

Ξεπλύνετε τα φίλτρα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. 

Πιάνοντας τα από το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκοπές, σπρώξτε ελαφρά τα φίλτρα προς τα μέσα. Κλείστε το καπάκι και συνδέστε το κλιματιστικό στο ρεύμα.

Όπως είναι φυσικό, ο συχνός καθαρισμός που θα κάνετε σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την ετήσια συντήρηση απο τον εξειδικευμένο τεχνικό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310440844

Related Posts