ΝΕΑ

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα;

poies-ilektrikes-suskeues-katanalonoun-perissotero-reuma

Πλυντήριο ρούχων 

Ποιος δε θα κατέτασσε το πλυντήριο ρούχων στις top 3 συσκευές με την περισσότερη κατανάλωση ρεύματος; Η αλήθεια είναι πως το πλυντήριο ρούχων καταναλώνει σχεδόν το 12% του ρεύματος στο σπίτι. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε ρεύμα, προτιμήστε τις πλύσεις σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και όταν είναι δυνατόν μειώστε τον αριθμό των πλύσεων.

Ψυγείο 

Αν σκεφτεί κανείς πως το ψυγείο λειτουργεί 24/7, σίγουρα αποτελεί την πιο ενεργοβόρα συσκευή στο σπίτι σας. Ειδικότερα, τα παλιά μοντέλα και όσα δεν ανήκουν στην κατηγορία Α+++, καίνε σχεδόν το 30% του ρεύματος του νοικοκυριού σας. Καθώς ο περιορισμός της χρήσης τους είναι ανέφικτος, αυτό που μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια είναι να το αντικαταστήσετε με μία με συσκευή απόδοσης Α+++. Όσο υψηλό κι αν σας φαίνεται το κόστος, η απόσβεση θα γίνει πιο γρήγορα απ’ ότι νομίζετε.

Φούρνος 

Ο φούρνος είναι μία συσκευή που χρησιμοποιείται σε κάθε νοικοκυριό σχεδόν καθημερινά. Χαρακτηριστικά, ένας φούρνος 2700W καίει περίπου 0,45 ευρώ/ώρα. Σύμφωνα με αυτό μπορείτε εύκολα να εκτιμήσετε τα εβδομαδιαία έξοδα σας.

Κλιματιστικό 

Το κλιματιστικό είναι μια συσκευή που βρίσκεται σε χρήση για πολλές ώρες της ημέρας, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, ειδικά σε νοικοκυριά που δε διαθέτουν άλλο τρόπο θέρμανσης. Ένα κλιματιστικό καταναλώνει το 1/3 αυτού που σας προσφέρει, για κάθε δηλαδή 3kw που σας προσφέρει σε ενέργεια καταναλώνει 1κw, ενώ τα άλλα δυο τα αντλεί από την ατμόσφαιρα. Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί  είναι να μην το παρακάνετε με τη θερμοκρασία ρύθμισης. Οι ιδανικές θερμοκρασίες είναι 24-27°C για τη λειτουργία της ψύξης και 20-23°C για τη λειτουργία της θέρμανσης.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή 

Το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αντικαταστήσετε τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές, με νέας τεχνολογίες, ενεργειακά πιο αποδοτικές. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα άμεσα! Στην Κλιμαμηχανική διαθέτουμε τεράστια εμπειρία πάνω στα κλιματιστικά και είμαστε σε θέση να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για την αγορά του νέου κλιματιστικού σας. Αν είστε δικαιούχος του προγράμματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

Ορισμένα extra tips για εξοικονόμηση ενέργειας:

  • Να κλείνετε τις συσκευές σας από τον κεντρικό διακόπτη (ON-OFF) και όχι από το τηλεχειριστήριο
  • Οι ηλεκτρικές συσκευές που αγοράζετε πρέπει να έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση (Α++,Α+,Α)
  • Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με λαμπτήρες οικονομίας LED
  • Θερμομονώστε το σπίτι σας (διπλά παράθυρα, κουφώματα με θερμοδιακοπή, θερμομόνωση οροφής ή εξωτερικών τοίχων)

Related Posts