ΝΕΑ

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Πλεονεκτήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

 • Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι κατά 35% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση .Εξοικονόμηση ενέργειας 25%-35% σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που απαιτούνται για την λειτουργία της (30-45 oC)
 • Εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. ηλιακή ενέργεια) και των νέων τεχνολογιών (αντλίες θερμότητας) με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%.
 • Με την ενδοδαπέδια θέρμανση η αρχιτεκτονική διαμόρφωση γίνεται εύκολη λόγω της ελευθερίας των χώρων. Ενδείκνυται για σπίτια με μοντέρνα και ελεύθερη αρχιτεκτονική διαρρύθμιση (open plan χώρους χωρίς τοίχους, εσωτερικά αίθρια με μεγάλα ύψη, καθιστικά με μεγάλα ανοίγματα κτλ). Παρέχει δυνατότητα αυτονομίας ακόμα και σε κάθε δωμάτιο.
 • Άνετες συνθήκες διαβίωσης λόγω της τέλειας κατανομής θερμοκρασίας από το δάπεδο ως την οροφή. Η υγρασία του χώρου διατηρείται σε κανονικά και σταθερά επίπεδα η ατμόσφαιρα δεν γίνεται αποπνικτική και δεν έχουμε μεταφορά σκόνης από τα ρεύματα αέρα. Οι συνθήκες διαμονής είναι ιδανικές για πάσχοντες από άσθμα ή αλλεργίες.
 • Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την επιλογή του τελικού δαπέδου. Η ενδοδαπέδια μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε υλικό: πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο, πατητή τσιμεντοκονία κλπ. Ωστόσο, πρέπει να έχει εκ των προτέρων αποφασιστεί τι τελικό δάπεδο θα στρωθεί σε κάθε χώρο, ώστε να προσαρμόσουμε τη μελέτη σε συνδυασμό με τη θερμική αγωγιμότητα κάθε υλικού.
 • Σε εκτεταμένους και μεγάλου εσωτερικού ύψους χώρους η ενδοδαπέδια αποδεικνύεται εξαιρετικά αποδοτική και οικονομική στη λειτουργία, αφού δε συσσωρεύει θερμότητα στην οροφή, αλλά την κατανέμει ομοιόμορφα στο χώρο από κάτω προς τα πάνω.
 • μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα σε πισίνες στο εσωτερικό κτιρίων, σε ράμπες, σε θερμοκήπια, σε εκκλησίες κλπ.
 • Είναι εύκολη στη ρύθμιση και στο χειρισμό.

 

Μειονεκτήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

 • Επειδή θερμαίνει δομικά στοιχεία (το δάπεδο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα), παρουσιάζει αδράνεια σε γρήγορες κλιματικές εναλλαγές. Για το λόγο αυτό δεν είναι κατάλληλη για ανακαινίσειςσε εξοχικές κατοικίες.
 • Τα χαλιά δεν μπορούν να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του χώρου και πρέπει να είναι γνωστή εκ των προτέρων η θέση τους για πυκνότερη διάστρωση των σωλήνων.
 • Η κατασκευή ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι κατά κανόνα ακριβότερη από την κατασκευή ενός συστήματος με παραδοσιακά θερμαντικά σώματα. Η διαφορά αυτή καλύπτεται όμως γρήγορα, πρώτον λόγω του χαμηλότερου κόστους λειτουργίας του συστήματος και δεύτερον λόγω των  μειωμένων εξόδων συντήρησης που προκαλούνται από τη θέρμανση με καλοριφέρ όπως λόγου χάρη διαρροές σωμάτων και σωλήνων, βάψιμο σωμάτων και τοίχων κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

 

Related Posts