ΝΕΑ

Tips για αποτελεσματική λειτουργία του καθαριστή αέρα

TIPS ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΑΕΡΑ

Η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι πολύ σημαντική. Οι ουσίες που διοχετεύονται στον αέρα των εσωτερικών χώρων από πηγές που ούτε καν φανταζόμαστε, μειώνουν την ποιότητά του κι επιβαρύνουν την υγεία μας. Γι’αυτό το λόγο, η αγορά ενός καθαριστή αέρα θεωρείται πλέον μία σημαντική επένδυση για το σπίτι σας. Σε περίπτωση όμως που έχετε ήδη προχωρήσει στην αγορά ενός καθαριστή, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά tips για να κάνετε την λειτουργία του πιο αποδοτική!

Ρυθμίστε σωστά την ταχύτητα του καθαριστή

Η ταχύτητα στην οποία λειτουργεί ο καθαριστής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία του. Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα αέρα απορροφάται και καθαρίζεται. Για παράδειγμα, στην πρώτη ταχύτητα, ένας καθαριστής μπορεί να ρουφήξει περίπου 70 κυβικά μέτρα αέρα, ενώ στην τελευταία περίπου 330 κυβικά μέτρα.

Σωστή τοποθέτηση στον χώρο

Φροντίστε να τοποθετήσετε τον καθαριστή σας σε στρατηγικά λειτουργικό μέρος. Αυτό μπορεί να είναι ένα μέρος όπου υπάρχει ήδη ροή αέρα, κοντά σε μια πόρτα που οδηγεί έξω ή κοντά σε ένα παράθυρο. Με αυτό τον τρόπο ο καθαριστής θα δημιουργήσει τη δική του ροή, ρουφώντας τον αέρα από τα πλάγια και αποδίδοντας τον καθαρό από το επάνω μέρος του.

Αφήστε τον μόνιμα ανοιχτό

Ο καθαριστής αέρα θα πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο σπίτι, για να έχετε μόνιμα καθαρό και φρέσκο αέρα. Ο εσωτερικός αέρας μπορεί να μολυνθεί πανεύκολα με ένα απλό άνοιγμα της μπαλκονόπορτας ή με την μετακίνηση σας εντός των δωματίων.

Αερίστε καλά τον χώρο σας

Ο αερισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός καθώς ο εξωτερικός αέρας είναι συνήθως πιο καθαρός από τον εσωτερικό και αυξάνεται η ποσότητα του οξυγόνου. Επιπλέον, ο ήλιος θεωρείται ο καλύτερος αποστειρωτής μικροβίων.

Καθαρίστε το προφίλτρο

Το προφίλτρο εξασφαλίζει ότι τα μεγάλα σωματίδια του αέρα δεν φτάνουν στα φίλτρα HEPA και ενεργού άνθρακα προστατεύοντάς τα και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Εάν δεν καθαριστεί, ο αέρας δεν θα μπορεί να περάσει στα εσωτερικά φίλτρα και να καθαριστεί σωστά. Θα μπορούσατε να το καθαρίζετε μια φορά το μήνα με μία ηλεκτρική σκούπα.

Αντικαταστήστε εγκαίρως τα φίλτρα του καθαριστή

Τα φίλτρα του καθαριστή αέρα αποτελούν το σημαντικότερο μέρος του. Διαρκούν κατά μέσο όρο ένα έτος, ανάλογα φυσικά και με το μέγεθος τους και το πόσο επιβαρυμένος είναι ο χώρος στον οποίο λειτουργεί ο καθαριστής. Αν δεν φροντίσετε για την έγκαιρη αντικατάσταση τους, ο καθαριστής αέρα ακόμα και εάν είναι σε λειτουργία επί της ουσίας δεν καθαρίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 440844 και μέσω της σελίδας Επικοινωνία

 

 

Related Posts